Rakete, ponovo

Severna Koreja je treći put u mesec dana ispalila rakete za koje se veruje da su balističke rakete, saopštila je vojska Južne Koreje.

Izvor: index.hr

Subota, 15.01.2022.

12:28

Rakete, ponovo
Ilustracija: Shutterstock/kaprik

Veruje se da su dve balističke rakete kratkog dometa ispaljene na istok iz provincije Severni Pjongjang na severozapadnoj obali Severne Koreje, prenosi hrvatski "Index".

Severnokorejska agencija KCNA saopštila je da je održana vežba testiranja stručnosti u postupcima upotrebe raketnog naoružanja lansiranog iz mobilnih železničkih vagona.

"Hiperzvučni projektili"

Prethodna dva lansiranja uključivala su ono što su državni mediji nazvali "hiperzvučnim projektilima", sposobne za velike brzine i manevrisanje nakon lansiranja.

Vežba je usledila samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang osudio potragu SAD za novim sankcijama UN zbog nedavnih lansiranja koja su ocenjena kao provokativna.

Severnokorejski lider Kim Džong Un nije prisustvovao vežbi, a novinska agencija KCNA je saopštila da je precizno pogođena meta postavljena na istočnoj obali sa "dve taktički navođene rakete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: