Nastavlja se "bitka" za raspust; Brnabićeva odgovorila

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini da će se naći najbolje rešenje i za ispite za upis u škole.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.11.2021.

19:54

Nastavlja se
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Dodala je da će Ministarstvo prosvete zajedno sa sindikatima i roditeljima videti šta je najbolje što se tiče raspusta.

Na konstataciju poslanika Branimira Jovanovića iz SDPS da su roditelji zabrinuti koliko su đaci usvojili program koji im je namenjen zbog onlajn časova, Brnabićeva je kazala da je Srbija na najbolji način sprovela onlajn nastavu.

"Bili smo jedina zemlja koja u 2020. nije izgubila nijedan dan nastave jer smo od 2018. godine krenuli da uvodimo digitalne učionice. Bili smo spremniji nego druge države. Mi smo to radili da bi modernizovali naše obrazovanje, ali kako god ta nastava se ne može porediti sa fizičkim odlaskom u školu", rekla je premijerka u Skupštini, gde je odgovarala na pitanja poslanika.

Zbog toga se traži balans, rekla je Brnabićeva, navodeći da su to teške odluke.

Kako je dodala, jedan od razloga zbog kojeg se još razmišlja da li da se ide na raspust od 20. decembra ili ne je upravo taj, a drugi razlog je to što u velikom broju škola još nije završeno ocenjivanje.

"Treći razlog za razmišljanje, da li da uradimo kako su lekari preporučili je taj što ne znamo kakva će biti epidemiološka situacija, pa je možda bolje da sačuvamo to kao rezervu ako počnu brojevi da rastu", rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je dodala da je velika odgovornost na Vladi i da postoji zabrinutost jer postoje generacije koje godinu dana ne idu normalno u školu.

"Imaćemo to u vidu i naći ćemo najbolje rešenje", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Podeli: