Vučić i ambasador Alžira: "Hvala na podršci" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Alžira u Srbiji Abdelhamida Šebšuba.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.10.2021.

08:44

Vučić i ambasador Alžira:
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić mu se zahvalio na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti, ističe se u saopštenju predsednikove pres službe.

Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli: