Haos u Bejrutu: Snajperi pucaju na narod, vojska puštena na narod, ima mrtvih VIDEO

Najmanje šesto osoba je ubijen danas, a preko 60 ranjeno u pucnjavi u Bejrutu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.10.2021.

11:03

Haos u Bejrutu: Snajperi pucaju na narod, vojska puštena na narod, ima mrtvih VIDEO
FOTO: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Do pucnjave je došlo u blizini mesta gde se održavao protest protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci u Bejrut, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz vojske.

Ranije danas libanska televizija Al Džadid javila je da se čula pucnjava u blizini mesta gde se održavao protest i objavila fotografije na kojima se vide ljudi na ulici kako beže i pokušavaju da nađu sklonište. Zbog haosa na ulicama vlast je angažovala pripadnije libanske vojske. Prethodno je libanski sud odbacio tužbu protiv glavnog istražitelja u istrazi o eksploziji u Bejrutu u avgustu prošle godine, u kojoj je stradalo više od 200 ljudi, i dozvolio mu da nastavi svoj rad, pokazuju sudski dokumenti. Istraga o eksploziji privremeno je obustavljena ove nedelje nakon što su žalbu podneli bivši miistar finansija ALi Hasan Kalil i bivši ministar za javne radove Gazi Zeitar. Glavni Sudija Tarek Bitar izdao je nalog za hapšenje Kalila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: