"Vlada ima opasan pristup dijalogu"

Članica predsedništva Demokratskog saveza Kosova Besa Gadžeri kaže da vlada Aljbina Kurtija nije postigla nijedan pozitivan rezultat u prvih 100 dana rada.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

16:29

Foto: Depositphotos/Yarr65

Ona je istakla da su predizobrna obećanja Samoorprdeljenja o borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma obična podvala, prenosi Reporteri.

Gadžeri je u intervjuu za Reporteri navela da je pristup premijera Aljbina Kurtija dijalogu sa Srbijom razočaravajući i opasan i naglasila da bi Kurti trebalo da javno da zatraži prisustvo SAD u dijalogu.

"DSK je kao opoziciona stranka izuzetno posvećen praćenju rada Kurtijeve vlade, ne samo kroz kritike već i nudeći alternative za rešavanje problema. DSK nije ni očekivala da će Samoopredeljenje dobro upravljati jer je polazalo kako u vladi tako i na opštinskom nivou. Na nesreću za 100 dana Kurtijeva vlada nema nikakvih pozitivnih rezultata za građane Kosova“, rekla je Gadžeri.

Kako dalje navodi, šred sastanak sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem mogli su da čujeu obećanja da neće biti dijaloga sa Srbijom, već sa kosovskim Srbima, da nema dijaloga sa Srbijom, dok se Srbija ne izvini za zločine počinjene na Kosovu.

"Mogli smo da čujemo da će sa Srbijom u prvim danima vlade biti uspostavljen reciprocitet – šta je ostalo od svih ovih parola? Kurti nastavlja dijalog bez transparentnosti, pripreme ili bar predstavljanja platforme koju bi sve stranke morale da podrže", navodi ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: