"Otrovne strele koje dolaze od zvaničnika Srbije nisu zabeležene u istoriji Crne Gore"

Zdravko Krivokapić rekao je da u istoriji Crne Gore nije zabeleženo da u kratkom roku sa adrese najvećih državnih adresa Srbije budu upućene "otrovne strele".

Izvor: Glas Amerike

Četvrtak, 24.06.2021.

15:43

Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

On je rekao da je u Luksumbergu citirao Marka Miljanova: "Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza postideće se za ono što rade“, poručio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, aludirajući na optužbe upućene Krivokapiću i Bečiću sa zvaničnih adresa iz Beograda zbog usvajanja Deklaracije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Krivokapić je, tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, istakao da Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susedima kako bi svojim primerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona.

"Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspešni i prepoznatljivi van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susedima, i dosledni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evro-atlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredeljenju“, rekao je premijer.

On je rekao i da je "u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Republikom Srbijom".

"Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađaivali tamo gde moramo a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posetio Srbiju", kazao je Krivokapić.

On je naveo da je ubeđen u to da je "veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj da trenutno 'zaoštravanje odnosa' dve države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana dve države".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli: