"Pozivam Vučića da zasadi cvet u Batajnici"

"Pozivam Vučića da zasadi cvet u Batajnici. Istorija je pokazala da kad je bilo rata, preduslov za trajni mir bilo je sprovođenje pravde", kaže Vjosa Osmani

Izvor: Kossev

Sreda, 23.06.2021.

11:43

EPA-EFE Georgi Licovski

Kosovska predsednica je to izjavila u utorak u Beču nakon prvog sastanka koji je imala sa austrijskim predsednikom Aleksandrom van der Belenom, preneo je portal Kossev.

"Dok je Vučić u Beogradu govorio upravo o kosovskom problemu i vodio polemiku sa albanskim poslanikom Šaipom Kamberijem upravo o ratnim zločinima nakon što je Kamberi pozvao Srbiju da se suoči sa ratnim zločinima listajući događaje iz ’99, Osmani je u Beču kazala da od Srbije 'nema niti izvinjenja, niti pokajanja za zločine'", naveo je taj portal.

Vjosa Osmani je takođe izjavila da je Srbija vodila "stravičan rat" na Kosovu i da pravda "nije sprovedena".

"Zbog toga zahtevamo pravdu, zahtevamo da se ostaci nestalih vrate. Tokom procesa insistiraćemo na pravdi. Za nas je rešenje uzajamno priznavanje, jer je to neophodno. Nijedno drugo rešenje ne bi donelo mir. EU mora da bude jasna sa Srbijom da ne može da igra na dve karte i sa Rusijom i sa EU. Ona mora da izabere koji je njen pravi put. U trenutku kada EU bude jasna sa Srbijom, čak i u smislu eliminisanja ruskog uticaja i priznavanja Kosova, tada će biti rešenja", rekla je ona, prenela je Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli: