Hoti hteo da razgovara o ZSO?

Kancelarija premijera Kosova objavila je izveštaj koordinatora za dijalog Kosova i Srbije Skendera Hisenija za prošlu godinu.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2021.

18:59

Hoti hteo da razgovara o ZSO?
Foto: Depositphotos/Yarr65

Tada je dijalog nastavljen posle duže pauze u vreme premijera Avdulaha Hotija, prenosi portal Reporteri.

U izveštaju se navodi da je premijer Hoti na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte izjavio da će u dijalogu razgovarati o statutu Zajednice srpskih opština, prenosi TV Kljan Kosova.

"Sastanak sa ambasadorima Kvinte održan je u 16 sati. Premijer Hoti potvrdio je stav da je spreman da započne razgovore u Briselu o statutu Zajednice, ali je zatražio od njih da podrže odlaganje tog pitanja za kasniju fazu dijaloga, sa nadom da će u međuvremenu politički spektar postići konsenzus o toj temi. Većina se složila da odlaganje ne bi trebalo da predstavlja problem, jer postoji mnogo drugih tema kojima se može pozabaviti. To ne treba da znači da EU ili Kvinta odustaju od sprovođenja obaveza Kosova", navodi se u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: