Novo hitno upozorenje RHMZ: Grad već zasuo Srem i zapad Srbije VIDEO/FOTO

Republički hidrometeorološki zavod objavio je hitno upozorenje na jake plјuskove, grmlјavinu i grad, kao i kratkotrajno jak vetar.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

11:45

Novo hitno upozorenje RHMZ: Grad već zasuo Srem i zapad Srbije VIDEO/FOTO
Foto: Rina

Upozorenje je izdato u oblasti Kovina i Pomoravlјa gde se očekuje jaka konvektivna oblačnost koja će uslovlјavati jake plјuskove, grmlјavinu i grad, kao i kratkotrajno jak vetar sa tendencijom premeštanja ka istoku Srbije.

Teritoriju Grada Rume danas oko 13.30 časova pogodilo je ekstremno nevreme praćeno gradom, a na gradonosne oblake ispaljen je rekordni broj raketa - čak 90, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Za svega 15 minuta radarski centri Valjevo i Fruška Gora ispalili su 90 protivgradnih raketa, što je najveći broj raketa ikad dosad ispaljen u tako kratkom vremenskom roku, navodi se u saopštenju.

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj. Jaka kiša koja je se pretvorila u grad pogodila je sela Pranjani, Koštunići i Leušići.

Meštani kažu da je grad koji je padao više od 15 minuta pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Obilna kiša nije zaobišla ni Čačak, koja je u pojedinim mestima takođe bila praćena gradom, ali i jakom grmljavinom. Udar groma izazvao je kvar na električnoh mreži, pa je deo građana na određeno vreme ostao bez električne energije i napajanja internetom. Ekipe su izašle na teren i sanirale kvar, pa je situacija normalizovana.
Foto: Printscreen/RHMZ
RHMZ upozorava na predstojeće nevreme i u zapadnoj Srbiji i Šumadiji, kao i na širem području Beograda.

U Beogradu je već bio veliki pljusak praćen grmljavinom.
Foto: Rina
Foto: Rina
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Vetar slab, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 16, najviša od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, u pojedinim delovima grada kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura 16, najviša 26 stepeni.

Izgledi vremena za narednih sedam dana - do 18. juna: Do ponedeljka promenljivo oblačno i umereno toplo, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina.

U ponedeljak i malo hladnije, a od utorka pretežno sunčano i toplije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli: