Eritrejski vojnici pucali na civile u Etiopiji: "Ubili su nevine ljude"

Eritrejski vojnici otvorili su vatru u etiopskoj pokrajini Tigraju i ubili najmanje devet civila, a ranili više od deset, izjavio je zvaničnik lokalne vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

23:31

Eritrejski vojnici pucali na civile u Etiopiji:
Shutterstock/Tomasz Warszewski

Administrator etiopske privremene vlade u Tigraju Berhane Gebrecadik rekao je danas da su etiopske snage nacionalne odbrane intervenisale kako bi odbile napad u gradu Adva, prenosi Rojters.

„Eritrejski vojnici ubili su nevine ljude. Da nije bilo Nacionalne odbrane koja je intervenisala i spasla stanovnike, nastavili bi da ubijaju još ljudi", rekao je, misleći na nacionalnu vojsku Etiopije.

Napad pokazuje nastavak eritrejskog vojnog prisustva u etiopskom severnom regionu Tigraju, uprkos obećanjima datim prošlog meseca da će se snage povući.

Eritrejski vojnici ušli su u Tigraj u novembru da podrže etiopske savezne trupe koje su opkolile snage lojalne regionalnoj političkoj partiji Tigrajskom narodnooslobodilačkom frontu (TPLF), podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: