Skandal zbog 1.300 doza vakcina

Demokratski narodni savez (DNS) oglasio se nakon informacije da je u Prijedoru propalo 1.300 vakcina protiv koronavirusa.

Izvor: klix.ba

Sreda, 14.04.2021.

11:30

Skandal zbog 1.300 doza vakcina
Foto: EPA/ Marko Ðokoviæ

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru formiralo je predmet nakon što su mediji objavili da je u Domu zdravlja Prijedor propalo više od 1.300 vakcina protiv koronavirusa.

Mladen Mitrović, glavni okružni javni tužilac u Prijedoru, izjavio je za medije da je predmet formirao nakon navoda u medijima.

Iz Demokratskog narodnog saveza pitaju se ko je odgovoran i ko se igra životima građana Prijedora.

"Ko se igra životom građana Prijedora, neprofesionalnim rukovodstvom Doma zdravlja ili vlasti SNSD-a u gradu? Ovo pitanje postavljamo od juče, posebno starijim od 65 godina koji čekaju revakcinaciju. 1.300 doza vakcina su propale, frižider se pokvario, kao da je propalo 1.300 boca piva. Sramota, skandal ili neznanje. Čini mi se neznanjem", stoji u saopštenju.

Dodaje se da, dok se celi svet bori za svaku dozu vakcine protiv kovida 19, građani Prijedora gledaju u nebo i mole se da im neko pokloni koju dozu, jer i ovo malo što su imali sada je uništeno.

"Rukovodstvo prijedorskog Doma zdravlja ponaša se kao 'slonovi u staklari', bacajući 1.300 doza vakcine jer, kako kažu, prekidaju 'hladni lanac', i to je to. To se zove neznanje, neodgovornost, bahatost, igranje sa životima građana. Da, da li znate šta život znači, da li ste svesni šta ste uradili?", pitaju iz DNS-a.

Dodaju da to nije frižider, ni flaša piva, to su životi građana i onih koji su nekada gradili ovaj grad, koji su za to dali svoju mladost.

"Da li vaš mozak može shvatiti da masovna vakcinacija, koju nismo ni započeli, znači život građana Prijedora i Republike Srpske? Da li znate da ćemo, ako naši građani ne budu vakcinisani, biti izolovani i izbačeni iz zajednice modernih Evropske zemlje? Da li znate da će ovo biti blokada za našu ekonomiju, naše izvozno orijentisane kompanije?", navodi se u saopštenju

Ističe se da Prijedor počinje da plaća cenu partijskog kadrovanja u javnim preduzećima, s obzirom na to da se na rukovodeća mesta postavlja poluobrazovan kadar, koji nema pojma kako da funkcioniše, posebno u zdravstvenom sektoru, u koji se zaposleni postavljaju po osnovu partijske podobnosti, a ne na osnovu stručnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: