Kako je CG od partnera došla do žarišta - "udareno na temeljne vrednosti"

Predsednik Crne Gore ocenio da je najveći broj ljudi u Crnoj Gori zatečen brzinom promena koje su se u zemlji dogodile tokom prethodnih godinu dana.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

08:00

Kako je CG od partnera došla do žarišta -
EPA-EFE Boris Pejoviæ

Milo Đukanović je sinoć u emisiji "Teleskopija" RTCG rekao da su EU i zapadni partneri do tada Crnu Goru prepoznavali kao partnera, a od sredine avgusta 2020. opisuju je kao potencijalno žarište i izvor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Đukanović, međutim, ne smatra da je problem samo u promeni vlasti.

"Tu nestabilnost je proizvela politika nove vlasti koja je udarila na temeljnu vrednost savremene Crne Gore i ugrozila njen karakter kao gradjanske i sekularne države", kazao je DJukanović u intervjuu povodom akutelne političke situacije u zemlji.

On je ocenio da je poljuljano i poverenje NATO partnera u Crnu Goru i smatra da je nova Vlada doživela ozbiljne primedbe od EU i Venecijanske komisije.

Uprkos tome što je, kako tvrdi, današnja ocena bezbednosne situacije u Crnoj Gori nepovoljnija nego pre godinu, Djukanović veruje da ima osnova da Crna Gora sačuva stabilnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: