Zakletva nove predsednice VKS

Nova predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović položiće danas zakletvu u Skupštini Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2021.

06:20

Zakletva nove predsednice VKS

Predsednik parlamenta Ivica Dačić je tim povodom sazvao Treću posebnu sednicu Narodne skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je polaganje zakletve predsednice VKS.

Vasovićeva je na tu funkciju izabrana prošle nedelje u skupštini na period od pet godina.

Nakon posebne sednice poslanici će započeti novu sednicu na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, kao i predlog odluke o izboru sudija koji se pvi put biraju na sudijsku funkciju.

Pored toga raspravljaće se o predlogu odluke o izmenama Odluke o utvrdjivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama, Predlogu odluke o izmeni Odluke o utvrdjivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, te Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Aleksandar Vučić - za našu decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: