Nov incident u Crnoj Gori: Vladin "mercedes" probio blokadu građana; u automobilu bila ćerka premijera VIDEO

Na putu Podgorica–Nikšić došlo je do incidenta kada je grupa građana pokušala da spreči prolazak službenog vozila Vlade Crne Gore.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

11:38

Nov incident u Crnoj Gori: Vladin
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Na snimku dostavljenom podgoričkim "Vijestima" vidi se grupa građana koja se popela na vozilo "mercedes" (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata vlade.

Okupljeni su se, u pokušaju da spreče prolazak vozila, popeli na službeno vozilo, ali se ono nije zaustavilo, već je nastavilo dalje i pri tome oborilo nekoliko osoba.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić objavio je da se u automobilu nalazila njegova ćerka.

"Kao otac neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje. U zemlji će vladati red i zakon na koji niste navikli. Uskoro ćete to da vidite", objavio je Krivokapić na svom Tviter nalogu. Policija građanima koji su se uputli ka Podgorici ne dozvoljava prolaz, bez valjanih papira.

Ispred zgrade vlade okupili su se pripadnici Patriotsko-komitskog saveza u protestu protiv najavljene odluke vlade o izmeni odluke o državljanstvu i Zakona o prebivalištu.

Protest je počeo uprkos saznanjima podgoričkih medija da ova odluka nije ni bila planirana na dnevnom redu vlade. U Crnoj Gori iz dana u dan napetost raste, još od izbora, budući da je ta zemlja duboko podeljena na dva dela - sadašnju šarenoliku vlast, za koju se smatra da je naklonjena Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i koja je na osnovu tih političkih poruka i svrgnula sa vlasti onaj drugi deo Crne Gore - DPS, koji je nakon višedecenijske vladavine sada u opoziciji.

Gotovo da nema političke odluke koja ne ustalasa Crnu Goru. Zato se često i organizuju protesti građana, pa je tako i sa slučajem ministra pravde koji je, kako se smatra, umanjio značaj genocida u Srebrenici pa mu sada preti smena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli: