Hrvati jednostavno neće

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak saopštio rezultate ankete po kojoj 25 odsto građana apsolutno odbija bilo kakvu vakcinaciju.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

06:30

Hrvati jednostavno neće
Tanjug/HINA/ DANIEL KASAP

Istovremeno, 10 do 15 posto se dvoumi da li da primi vakcinu.

"Prema našim anketama oko 25 odsto Hrvata tvrdokorno odbija vakcinu, bilo koju vakcinaciju, ne samo protiv korone. Oko 10 do 15 posto se dvoumi, na njih moramo uticati, a ostali bi se vakcinisali", rekao je Capak u Dnevniku N1 televizije komentarišući današnji slab odziv na vakcinaciju.

Prema njegovim informacijama, u utorak se odazvala svega trećina građana pozvanih na probu masovne vakcinacije protiv kovida, organizovanu u Zagrebu, prenosi Hina. Tako je bilo planirano da na probu masovne vakcinacije dođe 300 ljudi, ali se pojavilo svega 60.

Inače, danas u glavnom gradu Hrvatske kreće "prava" masovna revakcinacija, kada zvaničnici očekuju 1.500 građana, pa se u svm medijima apeluje na ljude da dođu da se vakcinišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli: