Đukanović: Zatvorite granice VIDEO

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2021.

13:35

Đukanović: Zatvorite granice VIDEO
EPA-EFE/ Boris Pejovic

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u video-snimku je naveo da je situacija iz aprila i maja, kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.

"Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim", saopštio je Đukanović i dodao: "Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti", istakao je Đukanović. On je rekao da je za nesto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

"U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo", kazao je Đukanović.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemaljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost", istakao je crnogorski predsednik, a prenose Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: