Vučić: Pred nama je težak period VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sednice predsedništva SNS.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

17:15

Vučić: Pred nama je težak period VIDEO
Tanjug/Zoran Žestiæ

"Analizirali smo poslednje izbore koji su održani na KiM. Među srpskim življem konstatovali smo apsolutnu podršku Srpskoj listi. Ona je veća na severu i u skladu sa tim preduzećemo mere da se suprotstavimo nasilju albanskih političkih subjekata", naveo je Vučić.

On je dodao i da će se sa Miroslavom Lajčakom govoriti o tome šta Srbija može, želi, a šta ne može i neće uraditi ni po koju cenu.

Smatra da je važno razumeti težinu pozicije Srbije, a naročito nakon promene američke administracije.

"Očekujemo zajednički pritisak EU i SAD na našu zemlju da ispunimo zahteve oko, kako Amerikanci kažu priznana Kosova, pošto nama priznanje Beograda od strane Kosova ne znači ništa i pomalo je i smešno. Istovremeno EU će da koristi drugi rečnik, ali ide ka istom cilju. Za nas predstoji težak period", poručio je Vučić i dodao da se na svaki način gleda da se odbrane i očuvaju naši vitalni nacionalni interesi.

Osvrnuo se na izjavu Aljbina Kurtija u vezi sa tim da je Srbija 1999. sprovela genocid na KiM.

"Što se tiče genocida, ljudi se gađaju termina ne znajući o tome ništa. On je kao marskista i anarhista mogao to bolje da prouči. Trudim se da ne odgovaram na njegove uvrede. Na kraju dana, dobro je da se razgovara", kaže Vučić.

Kurti je izjavio i da u sastavu nove prištinske vlade neće biti mesta za Srpsku listu.

"Što se tiče Srpske liste, oni po njihovim zakonima moraju da daju mandate, a da li će SL to prihvatiti videćemo u narednim danima", rekao je Vučić.

Govorio je i o Zakonu o poreklu imovine u kontekstu provere imovine svih političara.

"Voleo bih da budem jedan od prvih deset čija će ima biti proverena, jer smatram da je važno da narod ima poverenja u svog predsednika. Jer ne proverava se samo moja, već i imovina mojih najbližih", poručio je.

"Svaki ispit sam polagao na Banovom brdu u Visokoj strukovnoj školi. Svaki put su me lepo dočekali, svaki put sam odgovarao verovatno i najduže. Bilo mi je mnogo teško da naučim anatomiju. Ali sada znam skoro svaku koščicu u telu. Pitajte profesore, to je dostupno proveri", kaže Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli: