Merkelova zabrinuta: "Tražim hitnu reakciju"

Broj zaraženih koronavirusom u Nemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posledica ove infekcije dostigao skoro 45.000.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.01.2021.

12:59

Merkelova zabrinuta:
Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, file

To su saopštili stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Prema podacima Instituta "Robert Koh", broj novih slučajeva porastao je za 22.368 na 2.000.958, prenosi Rojters.

To je najmanj porast broja zaraženih petkom posle više od dva meseca, a situacija na odeljenima za intenzivnu negu se, takođe, blago poboljšala.

Međutim, veliki broj smrtnih slučajeva, kojih je danas 1.113, i zabrinutost zbog pojave zaraznijih sojeva koronavirusa podstiču strahove da postojeće mere zaključavanja ne daju rezultate.

U Nemačkoj je juče zabeležen rekordan broj smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa - 1.244, a od početka pandemije preminulo je gotovo 45.000 ljudi, prenosi Rojters.

Nemački Bild juče je objavio da kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje najstrožeg zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, koji bi značio potpuno zatvaranje zemlje.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u svetu pratite iz minuta u minut OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Podeli: