SL: Kandidat Srpske liste Milan Radojević pobedio u Severnoj Mitrovici

Na današnjim vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice pobedio je kandidat Srpske liste Milan Radojević.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

21:03

SL: Kandidat Srpske liste Milan Radojević pobedio u Severnoj Mitrovici
Foto: Depositphotos/lajo_2

To je informacija prema podacima SL sa više od polovine obrađenih biračkih mesta.

Kako navode u SL, Radojević je osvojio 97 odsto glasova uz najveću izlaznost do sada od 8 500 izašlih birača, što je izlaznost od 40 odsto.

U SL kažu da i pored postojeće pandemije ova lista uspeva da nadmaši sve svoje prethodne uspehe u ovoj opštini i osvoji više glasova nego na prethodnim izborima.

Za predsednika opštine Severna Mitrovica nadmetala su se četvorica kandidata.

Pored kandidata Srpske liste Dušan Milojević je nastupao kao nezavisni kandidat, a za gradonacelnika su se nadmetati i Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atic iz Pokreta Samoopredeljenje.

Birališta su zatvorena u 19.00 časova. Centralna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate danas održanih izbora za gradonačelnika Podujeva, gde je za pobednika proglasila Špejtima Bulićija iz pokreta Samoopredeljenje.

Valdete Daka, predsedavajuća CIK rekla je na konferenciji za novinare da je Bulići iz Samoopredeljenja dobio 51,64 odsto glasova, a Nedžmi Rudari iz DSK 35,97 odsto glasova.

Predsedavajući ogranka DSK u ovoj opštini Agim Veljiu je priznao poraz, prenelo je Kosovo onlajn.

"Izgubili smo izbore. Ova je odluka suverena i mi ćemo je poštovati", rekao je Veljiu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: