Kurti poželeo da se lideri OVK vrate iz Haga ponosni

Lider Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti čestitao je Dan albanske zastave svim građanima Kosova.

Izvor: Kosovo online

Subota, 28.11.2020.

18:42

Kurti poželeo da se lideri OVK vrate iz Haga ponosni
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Poželeo je da se Redžep Seljimi, ali i svi optuženi iz Specijalnog suda u Hagu vrate ponosni i uzdignute glave.

“Danas je Dan albanske zastave, ali nećemo slaviti kao što smo to činili svake godine. Pandemija, svojim udarom na živote naših najmilijih i zdravlje ljudi, kao i urdaro koji je zadala ekonomiju i većini siromašnih albanskih porodica, ne stvara mogućnosti za zabavu. Ali neka to bude radosna želja nade da radom i pravdom možemo postići bolju budućnost, i kao nacija i društvo, kao pojedinci i zajednica, uključujući manjine koje žive među nama, a koje uvek moramo tretirati kao ravnopravne i prijateljske”, napisao je Kurti na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je dodao, ako se pogleda u prošlost, svaki datum, svaka legenda, svaka priča, svaki spomen, svaki grob naših predaka, svaka nada za zajednicu, koja još uvek nije našla ispunjenje, sažima se u današnjem datumu.

“Svaki drugi datum označava samo broj u kalendaru, a 28. novembar obeležava naš dan. Izgubljenog, a čuvanog ne možemo izgubiti. Svaka zemlja u kojoj se govori albanski, svako selo u susedstvu koje se danas ponosi svojom zastavom, naša je domovina, koja pripada ne samo istoriji, već pre svega budućnosti onih devojčica i dečaka koji još nisu rođeni”, napisao je Kurti.

Kako je zaključio, Kosovo treba da bude “nacija” koja štiti i ujedinjuje.

“Kosovo treba da ima vladu koja se bori protiv korupcije, društvo koje ne uključuje razliku između polova, porekla, održive ekonomije u korist i rast svih. To su, zajedno sa željama koje su nam naši preci ostavili, naše dužnosti i naš interes”, napisao je Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: