Lončar o Tepićevoj: Svoju sramotu žele da predstave kao tuđu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kritikovao je danas funkcionerku Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

15:40

Lončar o Tepićevoj: Svoju sramotu žele da predstave kao tuđu
FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bs

"Neko ko sebe naziva političarem, a odaziva se na Marinika Tepić, dozvoljava sebi, u okolnostima koje su nikad teže za svaki zdravstveni sistem u svetu, da napore lekara i ostalih medicinskih radnika 'podrži' tako što će da slika ćumeze i ćoškove koji su ostali posle njihove vlasti i, po običaju, predstavi ih na maliciozan i nedostojan način", naveo je on.

Kako je rekao, Tepićeva ne želi da se seti da te fotografije podsećaju na to kako je srpsko zdravstvo izgledalo za vreme predsednika stranke kojoj trenutno pripada.

"I nama je bolno da podsećamo da je Srbija bila ocenjena kao država sa ubedljivo najgorim zdravstvenim sistemom u Evropi, da su pacijenti sami kupovali potrošni materijal za operacije, da nije bilo lekova, da za pacijente od retkih bolesti nije postojala budžetska stavka, da je najveća investicija bila popravka lifta u bolnici... i da ne nabrajamo više", kazao je Lončar.

On je ocenio i da kad neko nema političku ideju i viziju, kada nema načina da se nečim pametnim i konstruktivnim predstavi građanima Srbije, onda "mora da traži pažnju mase na društvenim mrežama, predstavljajući svoju sramotu, kao tuđu".

"Svojom nesposobnošću su doveli državu, samim tim i zdravstvo, na samu ivicu ambisa. Počeli smo sve to da popravljamo, ali i gradimo novo, ali toliko toga je uništeno i devastirano za vreme njihove vlasti, da ne možemo da stignemo sve da popravimo. Srećom građani Srbije, pa i ta i takva Marinika ima priliku da se leči u Srbiji u uslovima dostojnim čoveka i u skladu sa svim savremenim medicinskim tekovinama", naveo je Lončar.

Podsetimo, Marinika Tepić objavila je danas na Tviteru fotografije iz, kako je napisala, iz više bolnica u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Podeli: