Stanje Amfilohija se pogoršalo: Otežanije diše, ima bol u grudnom košu

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je da mitropolit Amfilohije malo otežanije diše i oseća bol u grudnom košu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

14:19

Stanje Amfilohija se pogoršalo: Otežanije diše, ima bol u grudnom košu
EPA-EFE/Boris Pejoviæ

To je utvrđeno prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda.

Kako navode, on nije priključen na respirator, koristi i dalje neinvazivnu ventilaciju, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

"Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u središnjem delu grudnog koša, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima", navodi MCP.

Skener pluća i plućnih arterija je, kako navode, pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

"Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom", zaključili su iz MCP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Podeli: