Brnabić: Sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da ako ne budemo disciplinovani u vezi sa koronavirusom brzo možemo doći u problem.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2020.

22:50

Brnabić: Sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje
FOTO TANJUG / NIKOLA ANÐIC

"Kao neko ko je predsednik Kriznog štaba moram da kažem da se to ne zaustavlja tako. lako Vidimo porast brojeva i sugurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje", navela je Brnabić i apelovala na građane da nose maske.

Prema njenim rečima, važno je da se zaštiti zdravstveni sistem.

Na pitanje kako bi izgledao slom zdravstvenog sistema, Brnabić je rekla da bi to bilo isto kao u Njujorku, Italiji...a to znači da ne bi bilo mesta na intenzivnoj nezi, ne bi bilo anesteziologa...

"Imamo toliko respiratora da verujem da ćemo ikada doći u situaciju da ih nema dovoljn. Međutim, ne možemo da priuštimo sebi da ponovo sve bolnice budu kovid bolnice, moramo da lečimo i ljude od drugih bolesti. Otvaramo privremenu bolnicu u Areni da zato što su nam bolnice pune, nego da ne bi druge bolnice pretvrali u kovid bolnice", rekla je Brnabić prilikom gostovanja na TV Pink.

Ona je rekla da se u ovom trenutku ne planira nikakovo zatvaranje i zabrana kretanja.

"Prilično sam sigurna da ćemo to uspeti da izbegnemo i preveniramo treći talas na neki drugi način", rekla je Brnabić i dodala da je jako teško iskontrolisati sve kafiće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: