Među novozaraženima u domovima za stare više zaposlenih nego korisnika

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa kovida 19 kod 15 korisnika i 32 zaposlena.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.07.2020.

16:13

Među novozaraženima u domovima za stare više zaposlenih nego korisnika
Foto: Getty/Emanuele Cremaschi Stringer

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rum, Kragujevc, Domu Bežanijska kosa, kao i Službi za Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Kovida 19 ima u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centirma za socijalni rad u Vranju u Novom Pazaru i Kragujevcu.

Ima ga i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu -Čukarica, Lazarevac Zvezdara Vračar, Barajevo, zatim u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce", u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Olga" u Kotežu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 231, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu, podseća se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je: 57 Ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditel?skog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 4 Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: