Đukanović našao krivca: "On je izvođač radova za Veliku Srbiju i Rusiju"

Skupština Crne Gore nije izglasala danas da se u dnevni red uvrsti predlog predsednika Mila Đukanovića da se skrati mandat toj ustanovi.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

13:57

Đukanović našao krivca:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Kako se navodi, 41 poslanik je glasao protiv, 39 se izjasnilo da glasa za taj predlog.

Đukanović je saopštio da postoje ustavne norme koje su jasne, a jedna je da se u roku od 30 dana odredi mandatar.

"Taj rok je potrošen zbog političkih igara dela partija iz parlamentarne većine iz 2020. Ono što su uradili dan kasnije je ono što su mogli dan ranije. Podneo sam inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i time smo iscrpili ustavne mogućnosti. Parlament na ovaj način pokazuje da ne ispunjava svoje ustavne nadležnosti", rekao je Đukanović novinarima pošto Skupština Crne Gore nije danas usvojila dnevni red tako da se neće raspravljati o predlogu Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini. Đukanović je rekao da je parlamentarna većina mogla da za 30 dana podnese dokaze da ima većinu za mandatara.

"Taj rok je prošao i sada je odgovornost na parlamentu za institucionalnu paralizu Crne Gore. Oni koji ne žele dobro Crnoj Gori žele institucionalnu paralizu Crne Gore, zato nijedan od 18 kandidata za Ustavni sud nije izabran. Da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma i da Crna Gora treba da se vrati u sastav Velike Srbije što su želje i imperijalne Rusije i Velike Srbije. Jasno je da imaju izvođača radova, a to je aktuelni predsednik Vlade (Dritan Abazović)", rekao je Đukanović, a prenose Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: