"Jasna politika – stabilniji nego ikada"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je uvek imao jasnu politiku koja je značila jačanje Republike Srpske.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2022.

07:10

Foto: Profimedia

Istakao je da je RS stabilnija nego ikada.

Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u Srpskoj, da je jedno vreme bio i opozicija, ali da nikada nisu izostajali pritisci stranaca, pa čak i prijetnje po njega i njegovu porodicu.

"One su me samo ojačavale da nastavim. Uvek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo", rekao je Dodik u nedelju uveče za RTRS.

On je rekao da je davno shvatio da Republici Srpskoj može pomoći jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrednosti.

"Za 30 godina, Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namera prema okruženju", istakao je Dodik.

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procena.

"Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu", naveo je Dodik.

Dodik ističe da je ponosan na kontakt koji ima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savetu bezbednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može da pomogne", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: