Abazovićev uslov - URA da dobije...

Optimista sam da će biti formirana nova Vlada Crne Gore, a od predsednika Mila Ðukanovića očekujem da Miodragu Lekiću da mandat.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.09.2022.

09:51

Abazovićev uslov - URA da dobije...
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

To je izjavio crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posle susreta sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu.

Abazović je za Glas Amerike rekao da je uslov za formiranje vlade da njegova stranka URA preuzme sektor odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i spoljne politike.

URA podržava Lekića za mandatara i od njega očekuje da ispuni sve dogovore o formiranju vlade koji budu postignuti, istakao je Abazović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić obavestio je juče crnogorskog predsednika da je skupštinska većina predložila lidera Demosa i bivšeg diplomatu Lekića za mandatara za sastav nove vlade, nekoliko sati pre isteka zakonskog roka u kome bi Ðukanović trebalo da predloži mandatara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: