Leto u punom jeku: Mogući pljuskovi

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.08.2022.

07:05

Leto u punom jeku: Mogući pljuskovi
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

U većem delu pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana na jugozapadu Srbije, a kasnije posle podne i u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, zapadni.

Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 31 do 34 stepena.

U prestonici Srbije očekuje se pretežno sunčano prepodne sa najvišom temperaturom od 32 stepena Celzijusove skale. Takođe u moguće su nepogode sa kišom i grmljavinom. Duvaće zapadni vetar sa povremenim udarima do 26 km/h. UV indeks zračenja 7.

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna od 31 do 34 stepena.

U četvrtak pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U petak pre podne pretežnno sunčano. Posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostlim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 16 do 25, najviša od 31 na severu do 37 stepeni na jugu i istoku.

Suvo i umereno toplo sa temperaturama u granicama proseka za ovo doba godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: