Policajac vs. traktor: Koliko metaka je ispaljeno? VIDEO

Holandska policija ispalila nekoliko "ciljanih metaka" na farmere koji su protestovali na ulicama zbog planiranih ekoloških reformi.

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2022.

10:53

Policajac vs. traktor: Koliko metaka je ispaljeno? VIDEO
EPA-EFE ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Takozvani zeleni plam imaće, lkako smatraju holandski farmeri, ogroman negativan uticaj na njihovu delatnost. Zbog toga su se organizovali i traktorima krenuli u protest.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci policajaca koji su uperili oružje na farmere sa traktorima, a zatim i kako ispaljuju hice.

Sve se odigralo kod izlaza na auto-put u gradu Herenvenu, a lokalna policija tvrdi da su njeni službenici morali tako da reaguju jer su farmeri planirali da s traktorima krenu na njih, nepoštujući zahtev policije da se zaustave.

Policija je saopštila da niko nije povređen u okršaju tokom kog su, kako navode, "ispaljeni hici upozorenja, a pucali su i na neke traktore zbog čega je pokrenuta istraga".

Poljoprivrednici su već nekoliko puta u znak protesta blokirali vitalne puteve u zemlji jer se holandska vladajuća koalicija zalaže za smanjenje emisija azotnih oksida i amonijaka od 70 do 95 odsto u mestima koja su blizu zaštićenih prirodnih područja.

Izdvojeno je 24,3 milijarde evra za finansiranje tranzicije zbog koje će mnogi poljoprivrednici verovatno morati drastično da smanje broj stoke. Poljoprivreda je ključni sektor u holandskoj ekonomiji, sa izvozom koji je prošle godine iznosio skoro 105 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: