"Dok nas Putin ne zaustavi... Ići ćemo do Berlina" VIDEO

Predsedavajući čečenskog parlamenta Magomed Daudov rekao je novinarima da čečenski borci u Ukrajini prvenstveno vode džihad da bi odbranili islam.

Izvor: index.hr

Utorak, 05.07.2022.

21:43

EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Daudov kaže da će, ako ih Putin ne zaustavi, nastaviti dok ne stignu do Berlina.

"Ako Bog da, nema sumnje da ćemo osvojiti Donjeck, Nikolajev, Herson, Odesu. Dok nas Vladimir Putin ne zaustavi, ako Bog da, ići ćemo do Berlina. Pobedićemo, nema sumnje", rekao je on novinarima.

"Kadirov igra veliku ulogu u džihadu"

Dok Kremlj tvrdi da je Rusija pokrenula invaziju da bi "denacifikovala" Ukrajinu, čečenski lider kaže da se njihovi vojnici bore da brane svoju veru i zaštite svoje vrednosti.

"Predsednik Vladimir Putin, danas Ramzan Kadirov, naša braća brane islam, to je prva i najvažnija stvar. Oni brane naše vrednosti. Brane veličanstvo Svevišnjeg. Ramzan Kadirov, lider Čečenije, igra veliku ulogu u ovaj džihad, kao i svi komandanti pod njegovim rukovodstvom. To je, pre svega, zbog vere u Svevišnjeg, zbog naših duhovnih vrednosti i našeg jezika", rekao je Daudov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli: