Vučić uputio snažnu poruku: Zahvalnost Vatikanu zbog poštovanja integriteta Srbije VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.07.2022.

07:25

Vučić uputio snažnu poruku: Zahvalnost Vatikanu zbog poštovanja integriteta Srbije VIDEO
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

On je izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franje koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i medjunarodnim pitanjima.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je nadbiskupu Surijaniju zahvalio na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: