Ruski "Aligator" noćna mora za Ukrajince: Potpuno uništio konvoj VIDEO

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak akcije ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 koji su tokom naleta uništili konvoj ukrajinske tehnike.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

13:19

Ruski
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Napominje se da su položaji neprijatelja bili kamuflirani, ali su ih piloti ipak pronašli.

Piloti su pogodili metu sa udaljenosti od pet kilometara i zatim se vratili na aerodrom.

"Helikopteri su izuzetno precizni, pošto poseduju optoelektronsku opremu koja omogućava otkrivanje neprijatelja na udaljenosti većoj od 10 kilometara. Takođe, koristimo vođeno raketno naoružanje. Uz njegovu pomoć vidimo kako meta je pogođena, vidimo mesto gde je udario projektil", rekao je navigator helikoptera.

Na borbenom zadatku, Ka-52 se šalju u parovima kako bi pokrivali jedan drugog na nebu. Pored rešavanja borbenih zadataka, posade ovih letelica prate konvoje i pružaju vazdušnu podršku jedinicama.

Helikopter Ka-52 "Aligator" nastao je na bazi jurišnog helikoptera Ka-50 "Crna Ajkula". Za razliku od njega, "Aligator" ima dva člana posade.

"Aligator" je jurišni helikopter sa koaksijalnom šemom propelera. To omogućava helikopteru da troši manju snagu motora pošto nema potrebe za repnim rotorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli: