Završena talačka kriza u Teksasu, otmičar ubijen; Bajden: "Akt terorizma"

Nakon desetočasovne talačke krize u sinagogi u Teksasu, svi taoci su oslobođeni a otmičar je ubijen, saopštile su vlasti.

Izvor: RTS

Nedelja, 16.01.2022.

18:54

Završena talačka kriza u Teksasu, otmičar ubijen; Bajden:
Tanjug/AP Photo/Brandon Wade

Svih četiri taoca iz sinagoge u Kolevilu je oslobođeno, kada su specijalne policijske snage ušle u zgradu sinagoge, saopštile su teksaške vlasti.

Otmičar je ubijen, a specijalni agent FBI-ja Met Desarno rekao je da će njihovi istražitelji utvrditi sve u vezi sa ovim slučajem.

Agent Desarno je rekao da je otmičar bio posebno fokusiran na pitanje koje nije direktno povezano sa jevrejskom zajednicom i da nema neposrednih naznaka da je taj čovek bio deo nekog šireg plana, ali je dodao da će istraga agencije "imati globalni domet".

Otmičar je, prema pisanju pojedinih medija, zahtevao oslobađanje Ejafie Sidiki, pakistanske neuronaučnice za koju se sumnja da je povezana sa Al Kaidom i koja se nalazi u saveznom zatvoru u Teksasu.

Desarno je rekao da je muškarac identifikovan, ali da u ovom trenutku vlasti nisu spremne da objave ili potvrde njegov identitet u javnosti.

Rabin u Njujorku je dobio poziv od rabina za koga se veruje da je bio talac u teksaškoj sinagogi nakon čega je alarmirao policiju.

Bajden: "Akt terorizma"

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je naoružani napadač koji je prekinuo versku službu u sinagogi u Kolivilu, u Teksasu i uzeo četiri osobe za taoce, učestvovao u činu terorizma. "To je bio akt terorizma", rekao je Bajden tokom današnje posete Filadelfiji, dodajući da nema dovoljno informacija o tome zašto je napadač imao za metu sinagogu, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: