Sklonjena zastava OVK, dva dana kasnije

Posle dva dana od postavljanja, zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova uklonjena je iz multietničkog naselja Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 09.12.2021.

10:38

Sklonjena zastava OVK, dva dana kasnije

Zastava se nalazila u sredini između nacionalnih zastava Albanije, koje su već godinama nanizane na ovom mestu i koje se povremeno obnavljaju novim zastavama, a koje mogu da se vide i u drugim krajevima južno od Ibra u znatno većem broju nego zastave Kosova.

Na zastavu OVK u Bošnjačkoj mahali ukazala je, neposredno nakon njihovog postavljanja, Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je ovakav potez za sada nepoznatih aktera ocenila kao smišljenu i opasnu provokaciju, koja “ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda".

Sličnog mišljenja je bio i lider Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević koji je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici podneo krivičnu prijavu protiv NN lica pozivajući se na član 141. stav 1. odnosno izazivanje verske, rasne, nacionalne mržnje i netrpeljivosti između etničkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: