Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar: Obostrana spremnost za produbljivanje saradnje

Na današnjem sastanku ministra sporta Vanje Udovičića i francuskog ambasadora Košara bilo je više tema vezanih za oblasti sporta i omladine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

12:50

Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar: Obostrana spremnost za produbljivanje saradnje
Foto: Zoran Žestiæ, Tanjug

Akcenat je bio na jačanju tradicionalnih prijateljskih veza između Srbije i Francuske kroz intenziviranje saradnje u oblastima omladine i sporta, kao i pripremni ciklus pred Olimpijske igre u Parizu.

Ministar Udovičić istakao je da je implementacija potpisanog Memorandum o saradnji u oblasti sporta kroz razmenu znanja i iskustava sportskih stručnjaka dveju zemalja posebno u toku pandemije u obostranom interesu.

Jedna od tema sastanka bilo je i obnavljanje saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i francuskog Nacionalnog instituta za sport u oblasti vrhunskog sporta, posebno na polju nauke i tehnike.

Sagovornici su sumirali uspehe srpskih i francuskih olimpijaca i paraolimpijaca ovog leta u Tokiju i razmatrali posebne izazove sa kojima se organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine susreću.

Ministar Udovičić i francuski ambasador Košar iskazali su obostranu spremnost za formalizaciju saradnje u oblasti omladine u skorijoj budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: