Novi bilans eksplozije: Broj žrtava u rudniku porastao na 52

Ukupan broj žrtava nesreće u ruskom rudniku u Kuzbasu dostigao je 52, među kojima je i šest spasilaca, saopštio je izvor u službi za vanredne situacije.

Izvor: Beta/AFP

Četvrtak, 25.11.2021.

07:25

Novi bilans eksplozije: Broj žrtava u rudniku porastao na 52
Ilustracija: Depositphotos/zx6r92

"Prema preliminarnim podacima, u nesreći u rudniku uglja nema preživelih. Poginulo je 52 ljudi, među kojima i šest spasilaca", naveo je izvor za agenciju Tas s.

Ruske vlasti su saopštile da su dobile poziv oko 8.35 po lokalnom vremenu (2.35 po srednjoevropskom), kada je prijavljeno da je viđen dim u rudniku Listvjanžaja u sibirskoj oblasti Kemerovo, gde se nalaze brojni rudnici uglja.

Nesreću u rudniku uglja u regionu Kemerovo najverovatnije je izazvala eksplozija metana, rekao je nešto ranije zamenik javnog tužioca Dmitri Demešin.

Prema saopštenju lokalnih vlasti, 19 timova specijalizovanih spasilaca ministarstva za vanredne situacije bilo je na mestu nesreće i pokušavalo je da dođe do najudaljenije galerije u rudniku gde bi mogli da se nalaze nestali rudari.

Nesreća se dogodila u tom istom rudniku 2004. godine kada je u eksploziji metana poginulo 13 ljudi. Prema navodima ruskih medija, u eksploziji u tom rudniku je poginulo pet osoba 1981. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: