Devojčica (7) na respiratoru: "Borimo se danonoćno"

Devojčica (7) priključena je na respirator zbog komplikacija sa koronavirusom na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 25.10.2021.

13:14

Devojčica (7) na respiratoru:
Ilustracija, foto: EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

To je potvrdio prof. dr Predrag Minić, inače pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran.

"Devojčica koja je kod nas transportovana iz KBC Dr Dragiša Mišović ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem", kaže dr Minić za "Novosti".

"Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo", dodao je on.

Prvo troje dece u Srbiji koja su zbog kovida 19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

"Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gotovo nikakvi", kaže prof. Minić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: