Kim Džong Un u drugom planu; sve oči uprte u njega: Ko je čovek u plavom? FOTO/VIDEO

Severnokorejski lider Kim Džong Un je tokom izložbe novog naoružanja u ponedeljak obećao da će izgraditi nepobedivu vojsku, i optužio SAD za stvaranje tenzija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

17:21

Kim Džong Un u drugom planu; sve oči uprte u njega: Ko je čovek u plavom? FOTO/VIDEO
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Na izložbi "Samoodbrana 2021", održanoj povodom obeležavanja 76. rođendana vladajuće Radničke partije, prikazan je veći broj primeraka novog naoružanja, uključujući interkontinentalne balističke rakete koje je Severna Koreja već testirala ili pokazala tokom vojne parade.

Tada je primećen i neobičan izbor Kimove obuće, ali još jedan detalj privukao je veliku pažnju javnosti, piše "Njujork post".

Kima je, naime, zasenio čovek u uskom, plavom kombinezonu sa kacigom sa crvenim, belim i plavim prugama koji je stajao pored oficira u standardnim, maslinastim uniformama, pozirajući za fotografiju. Još je samo jedan oficir sa njegove leve strane nosio plavu uniformu, iako standardnu.

Neki su ga nazvali "superherojem", "kapetanom Severne Koreje" ili "raketašem", što je bio nadimak koji je bivši američki predsednik Donald Tramp dodelio Kimu.
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY
Državni severnokorejski mediji nisu identifikovali misterioznog čoveka, ali je Džefri Luis, stručnjak Instituta međunarodnih studija Midlberi u Montereju, rekao u "tvitu" da "deluje da je padobranac".

"Njujork post" prenosi navode državne agencije KCNA, da je "vrhunski padobranac pokazao veštine sletanja, lepršajući crvenom partijskom zastavom na nebu" uoči ceremonije.

Kim, koji je za ovu priliku izabrao moderno odelo, najavio je da će izgraditi "nepobedivu vojsku", ali je sva pažnja preusmerena na misterioznog čoveka u plavoj uniformi s kacigom, a slika je, naravno, postala viralna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: