Talibanska verska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

Talibanski lokalni funkcioneri u južnoj avganistanskoj pokrajini Helmand izdali su zabranu o brijanju brade, izvestili su lokalni mediji u nedelju.

Izvor: Jutarnji list

Nedelja, 26.09.2021.

19:40

Talibanska verska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu
EPA-EFE/GHULAMULLAH HABIBI

Talibanski direktor za informisanje i kulturu Hafiz Rašed Helmand rekao je za dnevni list Etilaatroz da je tu odluku donela talibanska verska policija na sastanku s vlasnicima brijačnica u južnoj pokrajini, prenosi "Jutarnji list".

Službeno pismo talibanskih vlasti kružilo je društvenim mrežama, a u njemu su talibanski pokrajinski funkcioneri upozorili brijačnice da će trpeti posledice ako se dokaže da su nekome obrijali bradu.

Portparol talibanskog režima nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Talibani su prošlog meseca svrgnuli avganistansku vladu koju je podržavala međunarodna zajednica.

Otad je režim nametnuo rodnu segregaciju na fakultetima i onemogućio ženama rad. Osim toga, devojčice smeju ići u školu samo do 6. razreda.

Avganistanci i vlade širom sveta promatraju hoće li talibani ovog puta umerenije vladati, iako je dosad bilo malo naznaka da će biti tako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: