Talibani javno obesili tela četvorice muškaraca: "Neka se više niko ne usudi počiniti takav zločin" VIDEO

Talibani su na javnim trgovima obesili tela četvorice muškaraca, tvrdeći da je reč o otmičarima iz različitih delova grada Herata na zapadu Avganistana.

Izvor: Jutarnji list

Subota, 25.09.2021.

21:40

Talibani javno obesili tela četvorice muškaraca:
Ilustracija: Shutterstock/ By Marlin360

Talibanski zamenik guvernera pokrajine Mavlavi Šir Ahmad Amar rekao je da su muškarci ubijeni u direktnim sukobima s talibanskim borcima nakon što su oteli trgovca i njegova sina koji su kasnije spašeni.

"Njihova tela su obešena na gradskim trgovima kao primer ostalim otmičarima. Obešeni su da se više niko ne bi usudio da počini takav zločin", kazao je Amar.

U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se krvlju natopljeno telo jednog muškarca u lancima koje je obešeno o dizalicu na glavnom trgu grada Herata.

U videozapisu se vide i stanovnici koji svojim mobilnim telefonima snimaju krvavu scenu.

U vreme vladavine talibanskog režima krajem devedesetih, ta ekstremistička grupa je bila poznata po tome što je zločine kažnjavala javnim bičevanjima, kamenovanjem ljudi do smrti i amputiranjem udova.

Grupa je prošlog meseca ponovo preuzela vlast u Avganistanu.

Od tada stanovnici Avganistana i vlade zemalja sveta prate hoće li militantni islamisti ovaj put vladati umerenije, iako je zasad malo naznaka o tome.

Upozorenje: Video zapis u nastavku teksta je uznemirujućeg sadržaja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: