"Ako Kurti ne potpiše - to je autogol"

Nepotpisivanje sporazuma o izgradnji gasne infrastrukture sa SAD može se gledati kao kompleks premijera Kurtija koji to radi zbog lične ogorčenosti.

Izvor: Kosovo online

Subota, 18.09.2021.

20:55

EPA/KUSHTRIM TERNAVA

To smatra ekonomista Mustafa Kadriaj, prenosi "Kosovo onlajn", pozivajući se na "Ekonomiju".

Povodom pisanja pojedinih medija da je Vlada zatvorila vrata ovoj investiciji nametanjem neprihvatljivih uslova za Amerikance, Kadriaj kaže da je takav sporazum u interesu Kosova, dodajući da će to uticati na ekonomski razvoj i očuvanje životne sredine. On dodaje da Kurti ne bi trebalo da stvari posmata tako da odbija nešto što nije sam potpisao.

"Pozivam premijera da sagleda ekonomski interes i ako ovo ide u prilog ubrzanja ekonomskog razvoja i očuvanja životne sredine, onda je povoljno", rekao je Kadriaj.

Po njegovom mišljenju Vlada bi trebalo da ozbiljno shvati i sagleda interese Kosova, a kako je dodao, generalno globalna ekonomija je orijentisana na zelenu ekonomiju.

"Sjedinjene Američke Države jasno su stavile do znanja da su za našu zemlju strateški i odlučujući partner. Kosovo ima njih i Evropsku Uniju. Ako premijer Kurti ne potpiše sporazum, to bi za njega bio autogol", kaže Kadriaj.

On dodaje da je Kosovo zemlja u razvoju i da nema luksuz da odbije kada joj se nešto nudi.

"Vladi je glavna tema cena. Međutim, Kosovo proizvodi energiju pomoću sagorevanja uglja, što se smatra jednim od glavnih zagađivača vazduha", objasnio je ovaj ekonomista

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: