"Izvinjenje nije dovoljno"

Izvinjenje nije dovoljno za preživele iz avganistanske porodice čijih je deset članova, uključujući sedmoro dece, poginulo u udaru američkog drona.

Izvor: Blic

Subota, 18.09.2021.

17:15

Foto:EPA-EFE/STR

Enak Ahmadi, čija je kćerka Malika poginula 29. avgusta, kada je raketa pogodila automobil njenog starijeg brata, rekao je da porodica zahteva od Vašingtona da utvrdi ko je ispalio projektil i da kazni vojnike koji su odgovorni za napad, prenosi "Blic".

"Nije dovoljno da nam kažu da im je žao. SAD treba da pronađu osobu koja je ovo uradila", izjavio je Ahmadi.

On je dodao da porodica traži i finansijsku nadokandu za svoj gubitak i da nekoliko članova porodice bude preseljeno u treću zemlju, ali nije precizirao koju.

AP i drugi mediji u Kabulu izvestili su posle napada da je vozač pogođenog automobila Zemari Ahmadi bio dugogodišnji radnik jedne američke humanitarne organizacije i da nema dokaza za tvrdnju Pentagona da je u vozilu bilo eksploziva.

Projektil je pogodio vozilo dok je ono ulazilo u dvorište porodičnog doma, u trenutku kada su deca potrčala da pozdrave Zemarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: