Milo: Edi Rama nije Albanija

Bivši ministar spoljnih poslova Albanije Paskal Milo poručio je političarima Albanije i Kosova da ti trebalo da izbace oštru retoriku u međusobnim prepirkama.

Izvor: Kosovo online

Petak, 17.09.2021.

09:21

Milo: Edi Rama nije Albanija
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Prema njegovim rečima, to može dovesti do dubokih neslaganja, prenosi Koha. Milo je u emisiji "Interaktiv" na KTV rekao da Kosovo i Albanija dele mnoge zajedničke interese.

"Albanija nije Edi Rama. Rama je predstavnik Albanije, premijer njene vlade i ne verujem da čak i kada postoje neslaganja i različiti pristupi među nama, treba da koristimo 'grub jezik' koji nas jako boli. Moramo da budemo veoma oprezni, jer umesto da stavljamo obrve, možemo da otvorimo oči. Obe vlade pripadaju Albancima i čak i kada mislimo da jedna nije u redu, postoje mnoge druge stvari koje nas ujedinjuju. Zbog drugačijeg stava o stvarima poput 'Otvorenog Balkana', ne bi trebalo da poričemo druge velike interese koji nas ujedinjuju", rekao je Milo.

Milo je dodao da bi oštra retorika mogla da bude štetnija od projekta "Otvoreni Balkan".

"Razumem zabrinutost kosovskih Albanaca, ali imam poruku u vrlo prijateljskom smislu da moramo da vodimo računa da retorikom ne pređemo neke granice među nama, što nam može naškoditi više od projekta poput 'Otvorenog Balkana', za koji se ne zna koja će mu biti sudbina. Veoma je opasno sejati seme dubokog razdora i još gore mržnje među nama", poručio je Milo, prenosi Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: