Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak – on odbio; Stigao odgovor Sarajeva

Srpski ambasador u BiH Aleksandar Đorđević odbio da dođe na razgovor u Predsedništvo BiH, saznaju mediji u BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2021.

11:42

Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak – on odbio; Stigao odgovor Sarajeva
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Đorđevića je na razgovor pozvao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, a tema "hitnog" sastanka je trebalo da bude hapšenje Edina Vranja, državljanina BiH koji je u nedelju uhapšen u Priboju zbog toga što ga pravosuđe u Srbiji sumnjiči za ratne zločne u Goraždu.

Komšić je jutros službeno pozvao Đorđevića na razgovor, koji je bio zakazan u 11 časova, ali je Đorđević obavestio Kabinet predsedavajućeg Komšića, i to preko sekretarice, da "ne želi da dođe", navodip portal Istraga.ba.

S tim u vezi BiH je otkazala učešće na Samitu nesvrstanih koji treba da se održi u oktobru u Beogradu.

Na tom samitu trebalo je da učestvuje predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, ali to se sada neće dogoditi. Kako je Kliksu rečeno s tim je saglasan i Šefik Džaferović.

Ovo je prvi put od rata do danas da je ambasador neke države u BiH odbio da dođe na sastanak u Predsedništvo BiH, dodaje taj portal koji navodi i da bez saglasnosti Milorada Dodika, Predsedništvo BiH ne može proterati srpskog ambasadora kojem je ranije dat agreman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli: