Rasprava o Zakonu o vodama na jesen

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas da će na jesen početi široka javna rasprava o novom predlogu izmena Zakona o vodama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.07.2021.

11:54

Rasprava o Zakonu o vodama na jesen
EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

On je istakao da će moći svi da učestvuju u toj raspravi.

"Biće široka javna rasprava i svaki zarez ćemo dobro da odmerimo", rekao je Nedimović za Tanjug dodajući da će javna rasprava početi u septembru, oktobru ili novembru.

Nedimović je rekao da pre ili kasnije moramo da donesemo izmene Zakona o vodama, jer ta materija mora na odgovarajući način da se reguliše. Ministar poljoprivrede je rekao da prihvata krivicu, jer javnost nije bila uključena u taj proces.

"Radi se o tome što javnost nije bila uključena u čitav ovaj proces, smatrali smo da se mali broj zakonskih odredbi menja suštinski u odnosu na celokupan zakon i on je otišao po hitnom postupku", rekao je Nedimović.

Naglasio je da nikakva šteta nije nastala, da se zato ide ponovo u proceduru, kao i da je ljudski priznati grešku", naglasio je Nedimović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle sedmice nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama i najavio da će taj akt biti vraćen skupštini na ponovno odlučivanje.

Vučić je ranije izjavio da će novi propis potpisati ako je u skladu sa Ustavom, a da u suprotnom neće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: