Orban poručio: Prvo pročitajte zakon, a onda ga kritikujte

Viktor Orban izjavio je danas u Briselu da njegova zemlja nije usvojila zakon protiv LGBT populacije, već da je u pitanju zakon o deci i njihovim roditeljima.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

12:21

Orban poručio: Prvo pročitajte zakon, a onda ga kritikujte
Foto: EPA-EFE/ ARIS OIKONOMOU / POOL

Dolazeći na samit EU on je poručio svima da prvo pročitaju zakon, a onda da ga kritikuju.

"Ja sam bio borac za slobodu u komunističkom režimu, gde je homoseksualnost bila kažnjiva. Ja sam se borio za njihova prava i slobodu i branio prava homosekualnih osoba. Ovaj zakon nije o tome, već o pravima dece i roditelja", rekao je Orban.

Premijer Mađarske je objasnio da nedavno usvojeni mađarski zakon, koji je izazvao mnoge kritike u EU, za cilj ima da dâ pravo roditeljima da odlučuju kako će njihova deca da se obrazuju kada je reč o seksualnom obrazovanju.

Orban je poručio da ovaj zakon nije na dnevnom redu dvodnevnog samita EU u Briselu, ali i dodao da je spreman da sa svima "koji poštuju Mađarsku" razgovara o ovom zakonu, uključujući i predsednicu Evropske komisije, Ursulu fon der Lajen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: