Skandal: Nema vakcina za drugu dozu

U sredu je u Sarajevu trebalo da bude organizovano vakcinisanje drugom dozom vakcine protiv koronavirusa. Interesovanje je bilo veliko, ali vakcina nije bilo.

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 24.06.2021.

08:25

Skandal: Nema vakcina za drugu dozu
EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA/Ilustracija

Kako navodi sarajevski portal Klix.ba, veliki broj građana koji je došao na revakcinu usred veoma toplog dana vakcinu nije ni dobio. Naime, oni nisu vakcinisani drugom dozom jer drugih doza nema.

"Kako je moguće da primite prvu dozu i imate osiguranu drugu dozu cepiva, a kada dođete na zakazani termin, kažu 'nema'? Građani nisu obavešteni, nego smo došli na ovoj vrućini i onda su rekli da nema. Uz dužno poštovanje, uz sve pohvale koje smo pre imali za organizaciju, sada je pitanje može li se produžiti taj termin za drugu dozu", kaže jedan građanin.

Slično mišljenje imala je i jedna gospođa, koja kaže da je uredno dobila termin za drugu dozu, a kada je došla, rekli su joj da vakcine nema.

"Juče sam zvala čitav dan, niko mi se nije javio, jutros me zvali da pitaju imam li potvrdu. Rekoh 'imam', kažu mi 'idite, primiće vas'. Došla sam i sada me neće primiti. Nije jednostavno na vrućini od 38 stepeni doći sa Čengić Vile", kaže.

Isto je i s još jednom starijom gospođom, koja je hronični bolesnik i ne zna treba li ostati ili otići pa se vratiti kada je pozovu.

"Imam 70 godina, dijabetičar sam, kako da stojim po ovoj vrućini, da dolazim i da se vraćam? Primila sam prvu dozu cepiva, rekli su mi da dođem danas, došla sam kako su mi rekli, kažu da nema cepiva", ističe ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: