Ništa od "prijateljskih odnosa": Bajden prenosi "oštar signal"?

SAD nameravaju da na predstojećem sastanku Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi prenesu ruskom lideru "oštar signal".

Izvor: Sputnik

Nedelja, 13.06.2021.

09:00

Ništa od
Foto: Profimedia

Kako prenosi "En-Bi-Si" pozivajući se na obavešteni izvor, Bajden namerava da demonstrira pristup koji se u osnovi razlikuje od "prijateljskih odnosa" o kojima je izjavljivao bivši američki predsednik Donald Tramp nakon svog prvog sastanka sa Putinom.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi.

U Kremlju su naglasili da od pregovora ne očekuju mnogo zbog postojećih nesuglasica između Rusije i SAD. Pretpostavlja se da će predsednici razgovarati o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba.

Na prethodnom samitu Rusije i SAD 2018. godine, Tramp, koji je tada bio na čelu države, doveo je u pitanje rezultate istrage američkih obaveštajnih službi o mešanju Moskve u američke predsedničke izbore 2016. godine i tako "dao Putinu priliku da širi laži". To je izazvalo burnu reakciju u političkim krugovima Sjedinjenih Američkih Država. Prema rečima senatora Džona Mekejna, to je bio "jedan od najsramnijih nastupa američkog predsednika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: