Građani izašli na ulice: Veliki protesti protiv nasilja policije FOTO

Na ulicama tuniske prestonice sinoć su izbili nasilni protesti.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2021.

08:45

Građani izašli na ulice: Veliki protesti protiv nasilja policije FOTO

Protesti su izbili nakon što su građani izašli na ulice da izvrše pritisak na vladu premijera Hikema Mečićija da se uhvati u koštac sa policijskim nasiljem i zloupotrebama.

Sukobi demonstranata i snaga reda dogodili su se u kvartu Sežumi u glavnom gradu Tunisu, a učesnici protesta počeli su da bacaju stolice i kamenje na pripadnike policije, prenosi Rojters.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kojem se vidi kako policajci skidaju i tuku jednog mladića, što je izazvalo ogorčenje i gnev građana širom zemlje i pobudilo sumnje u uspešnost reformi policijskih snaga, započet nakon revolucionarnih promena 2011. godine.
Policajci koji su učestvovali u pomenutom incidentu su uhapšeni, a premijer je ocenio da je taj događaj šokantan i nedopustiv.

Sinoćnji incidenti i sukobi su eskalirali nakon što je jedan muškarac, optužen za prodaju narkotika, preminuo u policijskom pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: