Patrijarh Porfirije zahvalio učesnicima Spasovdanske litije

Povodom proslave Spasovdana, slave Beograda, patrijarh srpski Porfirije je svim Beograđanima, posebno svim učesnicima litije, izrazio najveću zahvalnost.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2021.

19:38

Patrijarh Porfirije zahvalio učesnicima Spasovdanske litije
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

To je saopštila Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve.

"U dugoj istoriji prestonice protekla proslava ostaće upamćena kao najbrojniji molitveni i svakako jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima. Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedanput iskazao svoju vernost i ljubav prema Srpskoj Pravoslavoj Crkvi i prema svom glavnom gradu", navodi se u saopštenju Patrijarha objavljenom na sajtu SPC.

"Duhovni vođa vascelog našeg pravoslavnog naroda posebno zahvaljuje svim gradskim službama predvođenim gradonačelnikom prof. dr Zoranom Radojičićem i njegovim saradnicima, Vojsci Srbije, Policiji, medijima i svima koji su doprineli da ovogodišnja proslava Vaznesenja Gospodnjeg ostane svima u najlepšem sećanju, navedeno je u poruci Patrijarha Porfirija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: